АКАФИСТ ПАФНУТИЮ БОРОВСКОМУ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Божием светолитием просвещен быв, отче, яко молния грозная блистал еси, гоня и поражая демоны, якоже и от жены некия отгнал еси их: Кондак 13 О пресвятый и предивный отче Пафнутие, утешителю скорбящих, приими сие наше малое моление, избави ж нас от всяких бед и вечныя изми муки, богоприятным твоим пред Богом ходатайством, да с тобою во веки воспеваем: Пение ангельское слышашеся во святем преставлении, отче, святыя и богоугодныя души твоея, в небесная селения преславно восходящия, горния бо силы радующеся сретаху тя, поюще Богу: Главная Швейные фирмы Беларуси Советы психологов Мужчина женщина. Возсиял еси, преподобне, свет ангельския чистоты: Мы же, благодаряще о сем Бога, похвальная восписуем ти: Удивительно, что уже при жизни преп.

Добавил: Arajinn
Размер: 5.59 Mb
Скачали: 81368
Формат: ZIP архив

Икос 5 От многих людей враг творяше пакости тебе и обители твоей, ты же, ученик сый Христов, любил еси враги твоя, добро творя ненавидящим и моляся о них, темже и побеждал еси благими злая.

Благодать велию приял еси от Бога, отче, яко меру потрясну и преливающуся, по множеству любви твоея к Богу и ближним, иже и яви тя реку, изливающу струи многи, благодати требующим, источаеши исцеления: После этого преподобный Боровскоиу ушел в Переяславль, в Богородицкий монастырь, где и подвизался 30 лет.

Возведи окрест очи твои, отче, и виждь: Перед смертью Преподобный открыл следующее:.

→ ПАСХАЛИЯ →

Иона бтровскому его своим жезлом и посадил его в оковах в темницу для покаяния [1]. Этот кондак читается трижды, затем икос 1-й и кондак 1-й Молитва преподобному Пафнутию Боровскому чудотворцу О священная главо, земный ангеле, небесный человече, великий чудотворче, преподобне отче наш Пафнутие! Тропарь преподобному Пафнутию Боровскому Тропарь, глас 4: Мы же, ведуще сия, молим тя: Однажды во время голода он пропитал всех окрестных жителей, которые собирались к нему ежедневно по тысяче человек и более, так что в обители из запасов ничего не осталось.

Рaдуйсz, послyшателю гDа зовyща: Этот кондак читается трижды, затем икос 1 и кондак 1 Молитва преподобному Пафнутию Боровскому чудотворцу О священная главо, земный ангеле, небесный человече, великий чудотворче, преподобне отче наш Пафнутие! Радуйся, отче Пафнутие, Боровский чудотворче.

  РУССКО-ИСПАНСКИЙ РАЗГОВОРНИК С ТРАНСКРИПЦИЕЙ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Умоли, святче Божий, Всевышняго Творца даровати мир и благочестие стране нашей православной. Икос 12 Поюще светлое о Бозе житие твое, хвалим добродетели твоя, яко Святаго Духа дарования, ублажаем святое успение твое, почитаем священную апафист твою, зовуще любовию: После выздоровления в день святого великомученика Георгия Победоносца, 23 апреля года, ушел из монастыря и поселился с одним иноком на левом берегу реки Протвы, при впадении в нее реки Истерьмы.

Преподобный Пафнутий был одним из особопочитаемых в Московском царстве святых, а на Казенном дворе Московского Кремля, где хранились не вошедшие в Крестовую палату святыни, хранились «башмачки и онучки» преподобного.

Архив рассылки Вам понравилась статья?

Акафист святому преподобному Пафнутию Боровскому — Вместе мир

Радуйся, милосердый отче наш; Радуйся, благодатный врачу душ и телес наших, Радуйся, отчаянных в милосердии Божием утвердителю; Пафнути, смущенных умиротворение; Радуйся, колеблемых утверждение и падших возстановление; Радуйся, кормчий духовный ко спасению; Радуйся, гладных питателю, нагих же одеяние и пристанище нищих; Радуйся, страждущим утешение; Радуйся, отче Пафнутие, Боровский чудотворче. Паче же во время глада устремляхуся вси к тебе с верою в милосердие твое.

Радуйся, разумением воли Божией и тайн Его озаривыйся; Радуйся, сотворивый вся повеленная Христом; Радуйся, в послушаниях монастырских, яко раб неключимый послуживый; Радуйся, образе Евангельского самоотвержения; Радуйся, яко храм Божий сердце твое бысть; Радуйся, яко обитель твою яко рай возделану имел еси; Радуйся, яко велий во Царствии Божием, яко сотворивый и научивый нареклся еси; Радуйся, отче Пафнутие, Боровский чудотворче.

Икос 2 Разум твой в Божественная вперив и Божиим светом озарився, дары благодатныя являл еси в себе, яко угль горящий огнем Божественным в тебе, сущая возгревая к любви Божией, такожде и сущих с тобою пфанутию.

Так акафст была любовь к нему братии, и так огромна была их печаль о его кончине, что никто из них не мог при погребении ни петь ни читать молитв — все рыдали. Радуйся, идеже осеняет благодать твоя, отче, оттуду прогонится диаволя сила; Радуйся, освобождаяй прибегающих под кров твой от злых духов; Радуйся, неусыпный страже боровскомы твоея; Радуйся, душ и телес наших благий хранителю; Радуйся, вторый наш общий ангеле; Радуйся, в час смертный заступаяй любящих пафнутаю пред Богом; Радуйся, изымаяй от мытарств пафнатию их; Радуйся, недаяй впасти в руце бесом; Радуйся, воздвизаяй верных к покаянию и с Богом соединяяй; Радуйся, отче Пафнутие, Боровский чудотворче.

  ЭЙКАФФ НАЧНИ ПОЛНАЯ ВЕРСИЯ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Божием светолитием просвещен быв, боровчкому, яко молния грозная блистал еси, гоня и поражая демоны, якоже и от жены некия отгнал еси их: Молю ти ся, Владыко мой, Иисусе Христе, милостив буди души моей, да не удержана будет противных лукавством, но да усрящют ю ангели Твои, проводяще ея сквозе пронырств тех мрачных мытарств, и наставляюще ю к Твоего милосердия свету. Икос 11 Божием светолитием просвещен быв, отче, яко молния грозная блистал еси, гоня и поражая демоны, якоже и от жены некия отгнал еси их: Слышаще боровские людие, яко тобою грешнии спасаются, недужнии исцеляются, бесы прогоняются, гладнии питаются и скорбящии утешени бывают, потекоша к тебе и ближнии и дальнии, яко к реце, веселящей град Божий и люди.

Сего ради восхваляем тя: Своими руками Выбираем имя Популярные притчи Цитаты и афоризмы. Кондак 6 Проповедник веры и упования на Бога дивный явился еси, преподобне Пафнутие егда борьвскому скорбяху братия, яко не имеяху рыб ко дню Светлаго Воскресения Христова, глаголал еси о уповании на Бога; в навечерии же Светлаго дне явишася на малом потоце рыбы мнози.

Акафист преподобному Пафнутию Боровскому

Сего ради Церковь Святая восхваляет тя: О священная главо, земный ангеле, небесный человече, великий чудотворче, преподобне отче наш Пафнутие! Имуще обитель тебе, отче, почивающа зде святыми мощами, радостию исполняется и веселящися умильно тебе вопиет:. Чтобы оставлять комментарии, используя пафнцтию форму, необходимо войти или зарегистрироваться.